+36 (26) 400-551 info@szeusz-t.hu

Medence automatizálás

Medence automatizálás

Medence automatizálás

Működési idő automatizálása

Magánmedencék esetében javasoljuk az átlagos napi 8-9 órányi működési idő mellett a medence vizének naponta kétszer történő átszűrését. Ennek kialakítása jellemzően 2 alkalommal 4 óra, vagy 3 alkalommal 3 óra lehet.  Természetesen az időjárás, a hőmérséklet és a medencehasználat jellege ettől eltérő ütemezést is igényelhet.

A vízforgató ilyen jellegű működtetéséhez legegyszerűbb a konnektorba dugható, programozható kapcsolóaljzat.

Kívánt hőmérséklet biztosítása, fűtés automatizálása

Fűtött medencevíz esetén, a kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges elindítani a fűtőberendezést – legyen az akármelyik fűtési megoldás. Ehhez a programozható időkapcsoló és a termosztát (hőfokszabályozó) egyesítésére van szükség.

A medence fűtési lehetőségekről bővebben a Medencefűtés – vízfűtés menüpontban olvashat.

Bővebben: Medencefűtés – vízfűtés

Vízforgató berendezés automatizálása

A vízforgató berendezés kvarchomok töltetű szűrőtartályában működés közben folyamatosan rakódik le a szennyeződés. Ezt a szennyeződést természetesen ki kell onnan öblíteni a váltószelep megfelelő használatával.  Cserélhető, vagy mosható betétes szűrővel rendelkező vízforgató berendezés esetében szűrőbetétet kell cserélni, vagy tisztítani.  Kültéri medence esetében átlagosan hetente, illetve minden medenceporszívózás után kell a homokszűrő tartályt öblíteni. 

Beépíthető automata, vagy motoros váltószelepet a fenti műveletek helyettesítésére használunk. Ez az eszköz programozott időnként, vagy a mért nyomáskülönbség esetén végzi el a szükséges öblítést.

Bővebben: Medence vízforgató berendezés

Vegyszerezés automatizálása

A vegyszerezés automatizálására vonatkozó megoldásokat a Medence vízkezelés menüponton belül mutatjuk be részletesen.

Bővebben: Medence vegyszerezés

Vízpótlás automatizálás

Természetesen a használat közben távozott vizet (fröcskölés, párolgás, öblítés) időnként pótolni kell. A vízpótlás történhet egyszerűen locsolótömlővel, de történhet automatikusan, önműködő módon is. A feszített víztükrű medencék esetében rendszerint elektronikus vezérlésű vízszintszabályozót szerelünk be.

A süllyesztett víztükrű (szkimmeres, fölözős) medencék esetében a vízpótlás a szkimmerbe épített mechanikus úszós szelepen keresztül, vagy a vízszintet érzékelő elektonikus vezérléssel kapcsolt mágnesszelepen keresztül történhet.

Mivel a fenti eszközök nem alkalmasak a túltöltés figyelésére, így akár gondatlanságból, akár műszaki hibából adódhat probléma. Ennek elkerülése érdekében érdemes túlfolyót is beépíttetni. A gépészeti aknába célszerű zsompszivattyút is telepíteni vízbetörés vagy eső esetére.

 

 

Medence világítás, kényelmi berendezések automatizálása

A medence világítás és az olyan kényelmi berendezések, mint a partra szerelt vízesés, nyakmasszázs, vízkés és más hasonló funkciók, könnyedén kapcsolhatók egy távirányító segítségével.

Az egyszerű megoldások és kényelemi szempontok miatt különös figyelmet fordítunk azokra a megoldásokra, melyeknél egy távirányító több kapcsolóaljzatot is képes kezelni.

Programozott vezérlés

A medence felügyelete a fent bemutatottaktól eltérően, lényegesen profibb, szinte teljesen automatikus módon is megoldható. A megoldásra a komolyabb befektetést igénylő programozott vezérlés alkalmas. Ez lehet akár a lakásba beépített érintőképernyős vagy egyéb kijelzős rendszer is.

A programozott vezérlést megvalósító rendszerek ma már képesek akár sms-sel kommunikálni: sms-ben állapotjelentést küldeni a megadott telefonszámra, illetve sms útján kiadott utasításokat végrehajtani.

Termékeinket keresse szentendrei szaküzletünkben!

}

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 8:00 - 12:00
Szombat: zárva

Elérhetőségünk

2000 Szentendre

Kőzúzó u. 24.

Kapcsolat