+36 (26) 400-551 info@szeusz-t.hu

Medencefűtés – vízfűtés

Medencefűtés – vízfűtés

Medencefűtés – vízfűtés

Hőcserélős medencefűtés

A mesterséges melegítések leggyakrabban alkalmazott módszere a hőcserélős fűtés.

A hőcserélős medence vízfűtés esetében  a szerkezetet a vízforgató berendezés medence felé vezető csőágába kell helyezni. A kazántól vagy a napkollektor hőtárolójából érkező meleg víz a hőcserélő belső csőrendszeren halad át, miközben a csőrendszer körül átáramló medencevíz átveszi a hő egy részét, és fűti a medence vizét.

Az általunk forgalmazott hőcserélő berendezések saválló acélból készülnek.

Elektromos medencefűtés

Kisebb medencékhez alkalmazható fűtési megoldás az elektromos medencefűtés, avagy fűtőpatron. Az eszközt a vízforgató csőrendszerébe kell beépíteni, de fontos kritérium, hogy a medencefűtés és a vízforgató csak egyszerre működtethető.

Az elektromos fűtőberendezés beépítése viszonylag olcsó, azonban üzemeltetése drága. Tapasztalataink szerint a mai árviszonyok mellett a 6-8-szor költségesebb elektromos árammal melegíteni a vizet, mint gázkazánnal.

Napenergiás, napkollektoros medencefűtés

A napkollektoros medencefűtés két módszerrel valósítható meg.

Az egyik a kétkörös, hőtárolós rendszerben történő fűtés, amely magas hatékonyságú és potenciálisan többcélú megoldás, ugyanakkor magasabb költséggel is jár.

A másik napkollektoros medencefűtési mód az abszorberes, hőelnyeletős módszer, amely alacsonyabb költségen valósítható meg, viszont kevésbé bizonyul hatékony megoldásnak.

Termékeinket keresse szentendrei szaküzletünkben!

}

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 8:00 - 12:00
Szombat: zárva

Elérhetőségünk

2000 Szentendre

Kőzúzó u. 24.

Kapcsolat