+36 (26) 400-551 info@szeusz-t.hu

Medence takarítás

Medence takarítás

Medence takarítás

Medence takarítás eszközei

A medence takarítást végezhetjük kézzel, valamint félautomata vagy automata porszívó segítségével.

Kézi medence takarítás – medence porszívó

A kézi medence takarítás eszköze általában egy teleszkópos, állítható hosszúságú nyélből, a nyélre rögzíthető medence porszívó fejből és a gégecsőből áll. A porszívófejet a vízforgató berendezés megfelelő pontjához kell kapcsolni.

A medence porszívó a szennyeződéssel együtt némi vizet is magába szív, a kosszal felszívott víz azonban nem veszik el. A vízforgató-szűrő berendezésbe kerül, majd megtisztítva jut vissza a medencébe.

A medence porszívózása után szükséges a szűrő megtisztítása. Porszívózás közben a vízforgató-szűrő berendezés eldugulhat, ezért esetleg a medence porszívó használata közben is szűrőöblítést kell végezni. Ezzel kíméljük a berendezést, valamint medence vize is tisztább lesz.

A medence porszívó készlethez mélyhálót javaslunk, mely a teleszkópos nyélhez csatlakoztatva a medence fenekére került dolgok kihalászására alkalmas. Létezik ún. felszíni háló is, amivel gyorsan kiszedhetők a víz felszínére került bogarak, falevelek.

A porszívózáson kívül a medencét másképpen is kell ápolni. Különböző medencekefékkel, szivacsokkal eltüntethetők a vízvonalnál kialakuló koszcsík, vízkő és egyéb véletlenül ejtett foltok. Ehhez tisztító vegyszerek is segítséget nyújthatnak.

Medence porszívó tartozékai és további eszközök:

 • Porszívó fej
  (normál és oldalsörtés változatban)
 • Hálók
  (Felszíni- és mélyhálók)
 • Porszívó gégecső
  (D32-es és D38-as)
 • Teleszkópos nyél
  (többféle méretben)
 • Normál, üvegszállal erősített és alukeretes változatban
 • Csapra szerelhető medence porszívók

 

Termékeinket keresse szentendrei szaküzletünkben!

Félautomata medence porszívó

A félautomata medence porszívó a szűrőberendezéshez (szkimmer) csatlakozik. Vákuum segítségével porszívózik, és a medence alján ugrálva tisztít. Ennek következtében mozgása a vízben véletlenszerűvé válik, ezért nem minden esetben érhető el tökéletes eredmény. Kiegészítésképpen szükség van még porszívóra például a lépcsőkön, sarkokban, élek mentén és egyéb, nehezen hozzáférhető, tisztítható helyeken.

Használata viszont egyszerű, és könnyen üzembe is helyezhető, így segítségével a medence takarítása is kellemesebbé válhat.

Automata medence porszívó – robot

Az önműködő, programozható medence robot javarészt nagyobb családi medencéknél, valamint közösségi medencéknél használatos.

Saját, beépített vízszivattyúja és szűrőrendszere van. A medence takarító robot elektronikája programozható, tudása típustól függ. Ez irányítja a berendezést a medence fenekén a motorral meghajtott gumi lánctalpak vagy kerekek révén. A szivattyú a robot alján beszívja a vizet, a beépített szűrőrendszerrel megszűri, majd a gép tetején nagy nyomással kinyomja. Ezzel magát a gépet is a medence felületéhez nyomja.

A medence takarító robot elején és végén szivacs vagy gumi körkefék sikálják a medence felületét, fellazítják a szennyeződést, ami a beszívott vízzel a szűrőrendszerbe kerül.

Mivel a szivattyú segítségével a felülethez nyomja magát a berendezés, ezért többnyire a medence falára is képesek a robotok felkúszni.

A komolyabban programozható kivitelek a medence alakjára és méretére is megtaníthatóak, hogy működési ciklusuk során mindenhova eljussanak. Bizonyos robot típusoknál kézi irányítás, távvezérlés is alkalmazható.

A berendezéseket egy kábel köti össze a parton lévő elektromos csatlakozóval, maguk a motorok már törpefeszültséggel (többnyire 24 V-os) működnek, az esetleges áramütés elkerülése végett.

Az automata medence porszívó jellemzői:

 • Extra erős tisztítókefékkel dolgozik.
 • A medence aljzatát 3 óra alatt letisztítja és a szennyeződéseket megszűri.
 • Automatikusan felméri a medence méretét és ehhez igazítja a tisztító programot.
 • Kis méret és súly, könnyű kezelhetőség.
 • Nagy méretű, mosható szűrőzsákkal rendelkeznek.
 • Tápkábel hossza 17 m.
 • Független egység, nincs szükség telepítésre.
}

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 8:00 - 12:00
Szombat: zárva

Elérhetőségünk

2000 Szentendre

Kőzúzó u. 24.

Kapcsolat