+36 (26) 400-551 info@szeusz-t.hu

Medence vegyszerezés

Medence vegyszerezés

Medence vegyszerezés

Medence fertőtlenítési megoldások

A medence fertőtlenítése történhet általános kézi adagolású vegyszer fajták alkalmazásával, vagy automatikus mérő és vegyszer adagoló berendezések segítségével.

Kézi medence fertőtlenítés:
általános kézi adagolású vegyszer fajták

A klórmentes vegyszer fajtákra itt nem térünk ki.

Gyorsan oldódó klór készítmények:

tabletta (Miniklór) vagy klór granulátum

Medence vegyszer leírása: A gyorsan oldódó klór tabletta a víz klórszintjének gyors emelésére (friss feltöltés vagy elhanyagolt vegyszerezés esetén), illetve algásodás esetén alkalmazott  “klór sokk” megvalósítására használatos.

Vegyszer adagolási mód: A tablettát lehet a fölözőben lévő szűrőkosárba tenni vagy úszó vegyszeradagolón keresztül is vízbe juttatni. A granulátumot egy vödör vízben előre feloldva érdemes a vízfelületre locsolni, vagy működő vízforgatás mellett a fölözőbe lassan beönteni.

Lassan oldódó klór tabletta (Maxiklór)

Medence vegyszer leírása: A lassan oldódó klór tabletta a víz beállított klórszintjének megtartására szolgáló készítmény, mely lassan, napok alatt oldódik.

Vegyszer adagolási mód: A Maxiklór helyezhető úszó vegyszeradagolóba, a fölöző szűrőkosarába vagy a vízforgató rendszerbe épített mechanikus vegyszeradagolóba.

Lassan oldódó kombinált vegyszertabletták

(Multifunkciós tabletta)

Medence vegyszer leírása: A víz beállított klórszintjének megtartása mellett több más hatóanyaggal kiegészített, lassan oldódó tablettás készítmények. A klór mellett kiegészítő algaölő szert és pelyhesítőt (lásd később) juttat a vízbe. A multifunkciós tabletta mindezek mellett egy újabb baktériumölő szert, valamint klór stabilizáló anyagot tartalmaz. A stabilizátor hatására a klór lassabban távozik a vízből, így hatását tökéletesebben fejti ki.

Vegyszer adagolási mód: A lassan oldódó kombinált vegyszertabletták helyezhetők úszó vegyszeradagolóba, a fölöző szűrőkosarába vagy a vízforgató rendszerbe épített mechanikus vegyszeradagolóba.

pH érték csökkentő (pH minus) vagy növelő (pH plus) szerek

Medence vegyszer leírása: A pH minus és pH plus szerek általában granulátum formában kaphatóak, gyorsan oldódnak.

Vegyszer adagolási mód: Egy vödör vízben előre feloldva érdemes a vízfelületre locsolni vagy működő vízforgatás mellett a fölözőbe lassan beönteni.

Algaölő szer (Algex)

Medence vegyszer leírása: Az algaölő szer folyékony kiszerelésben érhető el: kiegészítő alga pusztító hatóanyagokat tartalmaz.

Vegyszer adagolási mód: Az Algex folyadékot a vízfelületre kell locsolni vagy a vízforgató működése közben lassan a fölözőbe önteni.

Pelyhesítő (flokkuláló) szer (Flokker)

Medence vegyszer leírása: A  pelyhesítő szer a medence vizében lebegő, a szűrőberendezés számára túl kicsi, így azon szabadon áthatoló szennyeződéseket teszi fizikailag szűrhetővé, ezáltal az “opálos”, átlátszatlan víz csillogóan tiszta és átlátszó lesz.

Vegyszer adagolási mód: Granulátum esetén a pelyhesítő szert egy vödör vízben előre feloldva érdemes a vízfelületre locsolni, majd a szűrőberendezést 12-24 órára leállítani. Ekkor a lebegő szennyeződések leülepednek a medence aljára, ahonnan porszívózással eltakaríthatóak. Tasakos pelyhesítő vegyszer esetén kövesse a használati útmutatót!

Teszter

Segítségével ellenőrizhető a Klórszint és a pH érték.

Termékeinket keresse szentendrei szaküzletünkben!

Automata medence vegyszerezés és fertőtlenítés

Chemmatic ORpH40 – Mérő és vegyszer adagoló

A Chemmatic ORpH40 egy automatikus mérő és vegyszer adagoló berendezés magánmedencékhez, folyékony klóros vegyszer és pH csökkentő szer adagolására.

Nem közvetlenül klórtartalmat mér, hanem a víz redox-potenciálját, ami összefüggésben van a víz klórtartalmával. Ez a mérési mód csak magánmedencék esetében engedélyezett, viszont lényegesen olcsóbb a közvetlen klór mérésnél.

A berendezés egy központi vezérlőelektronikából, érzékelő szondákból és két vegyszer adagoló szivattyúból áll, melyek a kannás, folyékony vegyszert a mérés alapján szükséges mennyiségben a vízforgató berendezés befúvóágába juttatják.

Egyszerűbb, olcsóbb változata csak a víz klór szintjére figyel. Ennek alkalmazása esetén a pH értéket kézzel vagy kiegészítő berendezéssel kell beállítani.

Előnyei:

 • Hetekig tartó vegyszer adagolás (a vegyszertartály méretétől függően).
 • Megbízható automatikus mérő és vegyszer adagoló eszköz.
 • Felügyelet nélkül elvégzi a mérési és vegyszerezési feladatokat.

Ecomatic ESC-PH 16 – Vízkezelő berendezés

Automatikus vízkezelő berendezés folyékony pH csökkentő szer adagolására és a vízben oldott minimális mennyiségű sóból elektrolízis útján előállított klórgázzal végzett fertőtlenítésre magán medencékhez. A klórgáz nem marad benn a vízben, bonyolult folyamatok révén klorid illetve ismét sóoldat lesz belőle, mire visszaér a víz a medencébe.

Az Ecomatic ESC-PH 16 berendezés egy központi vezérlőelektronikából, elektrolizáló cellából, érzékelő szondákból és egy vegyszeradagoló szivattyúból áll. A vezérlőelektronika a szondák jelei és a beállított teljesítmény alapján a vízforgató rendszerbe épített elektrolizáló cellával a vízben oldott sót bontja. A létrejövő aktív klór fertőtlenít, elpusztítja a vízben lévő élő sejteket.

Egyszerűbb, olcsóbb változata (Ecomatic ESC 16) csak a medence fertőtlenítéshez szükséges klór előállítást végzi el. Ennek alkalmazása esetén a pH értéket kézzel vagy kiegészítő berendezéssel kell beállítani.

Előnyei:

 • Olcsó üzemeltetéssel megvalósított vegyszerezés.
 • Nem érezhető a klór szaga.
 • Lágyvíz hatás.
 • A vízben oldott só mennyisége alacsony (ízlelési határ körüli vagy alatti, min. 3 g/l).
 • A sós víz jó hatású bizonyos bőrpanaszokra (pl. ekcéma).

Ozomatic – Ózon fejlesztő

Ózon fejlesztő, a hagyományos vízkezelési eljárások helyettesítésére alkalmazzák.

Az Ozomatic oxigént von ki a levegőből és átalakítja az ózon egy nagyon biztonságos szintjére. Amikor az ózon bejut a medencébe, elpusztítja a szennyeződéseket és a kémiai melléktermékeket, melytől a víz rossz minőségű és kellemetlen szagú. Az ózonfejlesztés területén végzett széleskörű kutatás lehetővé tette, hogy a Monarch a csúcstechnológiát felhasználva elérte, hogy gyakorlatilag nincs karbantartás, és minimális vegyszer hozzáadás mellett alacsony az üzemben tartási költség.

Az ózonos rendszer minimális, kb. 10%-os vegyszer felhasználást is igényel.

Előnyei:

 • Az üzemben tartás költsége alacsony.
 • Az ózon fejlesztő vegyszer felhasználása minimális.
 • Megkönnyíti a medence karbantartását.

Aktív oxigénes gépi vízkezelés – fertőtlenítő

A Poolcare-mesmatic egy, az aktív oxigénes gépi vízkezelés megvalósítására alkalmas készülék, mely a Poolcare fantázianevű klórmentes folyékony fertőtlenítő vegyszer folyamatos, szabályozott adagolására képes a pH érték módosító vegyszerrel együtt.

Automata vegyszeradagoló

Az automata vegyszeradagoló a beállított értéknek megfelelően kontrollálja a fertőtlenítőszer adagolást, így szabályozza a víz pH- és klórszintjét. A vegyszeradagoló szerkezete jó minőségű, ellenálló anyagból készül.

Az automata vegyszerezés működéséhez folyékony klórra és folyékony pH csökkentőre van szükség, emellett algátlanító és pelyhesítő szer használata is szükséges.

A berendezés első használatánál szakember kalibrálja a szondákat.

}

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 8:00 - 12:00
Szombat: zárva

Elérhetőségünk

2000 Szentendre

Kőzúzó u. 24.

Kapcsolat